tvwin

Direct Support van SW Business Solutions

SW Business Solutions heeft met de Direct Support Service haar supportafdeling geoptimaliseerd,
om u als klant nog beter van dienst te zijn. Direct Support (ondersteuning op afstand) is ideaal
als u het opsporen en oplossen van problemen, aanbrengen van wijzigingen, of het (her)installerentvmac
van software(updates) liever helemaal aan onze deskundige supportmedewerkers overlaat.

Wat zijn uw voordelen met Direct Support?

Onze supportmedewerkers kunnen met Direct Support veel sneller en nauwkeuriger het door u gemelde probleem opsporen en oplossen. Ook zullen wijzigingen, toevoegingen en (her)installaties niet meer altijd op locatie bij u hoeven plaatsvinden. U hoeft dus zelf geen tijd te besteden, bespaart op reistijdkosten voor SW Business Solutions medewerkers, loopt geen vertraging meer op door het uitwisselen van benodigde informatie, en u kunt ook geen fouten maken! Direct Support minimaliseert al met al doorlooptijd en kosten voor u.

Hoe werkt Direct Support?

Om een sessie te starten hoeft u slechts de Direct Support software te downloaden en op te starten, uw ID  aan SW Business Solutions door te geven. Onze supportafdeling kan dan rechtstreeks verbinding met uw computer maken en deze bedienen. Uiteraard onder uw toezicht. In logbestanden van de Direct Support software kunt u alle handelingen en besteedde tijd van SW Solutions supportmedewerkers terugvinden.

Wat zijn de voorwaarden van Direct Support?

De service is in principe alleen beschikbaar voor klanten die een algemene Supportovereenkomst bij SW Business Solutions  hebben. Voor Direct Support dient u een additioneel jaarabonnement af te sluiten. De Direct Support is geldig voor één computer per abonnement. U dient op de betreffende computer over een internetverbinding te beschikken en bent zelf verantwoordelijk voor het tot stand brengen van en onderhouden van deze verbinding. SW Business Solutions  zal eenmalig een testsessie met u doorlopen. Iedere Direct Support-sessie zal automatisch op uw Servicedesk tijd in mindering worden gebracht.

En…

de kosten voor dit Service abonnement hebben wij nadrukkelijk laag gehouden, omdat wij ervan overtuigd zijn dat Direct Support een win-win-voordeel oplevert. Ook voor wat betreft de gebruikte Service desk tijd hoeft u het niet te laten. Uw algemene Supportovereenkomst biedt u bij elk nieuw contractjaar steeds gratis een of twee uur Service desk tijd ter beschikking, die u ook aan Direct Support kunt besteden.